Cooper price

790,51 € /100 kg

17.01.2024.

Dizalice i oprema za dizanje

Kabelska rješenja za ekstremne uvjete i zahtjeve

Lakši, manji, svestraniji: rješenja za kabele u dizalici

Digitalizacija i automatizacija također napreduju u dizalicama i sustavima pokretnih traka. Mnogi lučki objekti rade potpuno automatski i povećavaju brzine kojima se roba mora otpremiti i istovariti zbog sve kraćeg vremena rukovanja. Za korišteno ožičenje to znači da moraju pružati sve više i više funkcija i izdržati utjecaje okoline kao što su velike fluktuacije temperatura, velike brzine transporta i agresivan, slani zrak.

Kranovi i transportni sustavi zahtijevaju ekstremne kablove za napajanje i podatke. Nerijetko se kabeli debljine ruke moraju namotavati i odmotavati s kolutova i kabelskih kolica brzinom od nekoliko metara u sekundi. Zbog sve veće digitalizacije, hibridni kabeli su nužni kako bi dugo izdržali teške vanjske uvjete i sigurno prenijeli velike količine podataka. Imamo znanje i iskustvo i širok portfelj kako bismo uvijek ponudili pravo rješenje.

Za koju primjenu tražite pravi kabel?

Image
Image

PUR vs. guma

Posebno kada postoji mnogo funkcija u kabelu koji se može namotavati ili vijencu, bitno je odabrati odgovarajuće materijale. Smanjene PUR varijante bez halogena naših TKD kabela još su manje osjetljive na ekstremna naprezanja za primjene u radu s namotajem, radu kolica za kabel i radu lanca za povlačenje, što se posebno isplati za kabele s posebno osjetljivim unutarnjim vijekom trajanja.

Posebno u primjenama s povećanim rizikom od požara, npr. za industrijske transportne sustave u unutrašnjosti, treba obratiti pozornost na korištenje kabela bez halogena, koji gore manje intenzivno i ne proizvode otrovne pare.

Osim toga, PUR kabeli sa svojom visokom vlačnom čvrstoćom predodređeni su za velika ubrzanja, pomake po ukupnim osima i bilo koju količinu vlačnih sila. Kabeli uvjeravaju korisnika smanjenjem težine do 40 posto i značajno smanjenim vanjskim promjerima. Ovisno o aplikaciji, to može uštedjeti mnogo prostora i novca već tijekom konfiguracije sustava.

Naše grupe proizvoda za dizalice i opremu za dizanje

Za sustave dizalica potreban je širok raspon različitih kabela. U mnogim slučajevima radi se o primjenama s bubnjem ili povlačenjem, gdje su potrebni kabeli s poboljšanim mehaničkim svojstvima zbog vrste primjene s bubnjem ili velike brzine poprečnog kretanja u radu s povlačenjem i kolicima za uže.

Naš REELTEC® PUR-HF i FESTOONTEC® PUR-HF posebno su razvijeni za ovu primjenu i dostupni su u oklopljenoj i neoklopljenoj verziji.

Naše iskustvo pomaže korisnicima pronaći idealno rješenje za odabir kabela, uzimajući u obzir tehničke zahtjeve, performanse, ekološke aspekte i, naravno, kvalitetu proizvoda po prihvatljivoj cijeni.

Kontakti

D. Jarnević 4, 10000 Zagreb, HR

Cijena bakra